Tort cu iaurt si nectarine - Reteta numarul 100!!

de Criss in Torturi, 3 Aug 2011 | 7064 vizualizari

 

Si iata-ma ajunsa si la reteta cu nr. 100, motiv pentru care am sa postez un tort, ce-i drept un tort foarte simplu si foarte rapid insa in acelasi timp foarte foarte bun si racoros . Si care se face fara foc, deci ideal pentru vara.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 250 g biscuiti simpli
  • 2 linguri zahar pudra
  • putina esenta de migdale
  • 150 g unt topit

Pentru crema:

  • 600 g iaurt de piersici
  • 300 ml frisca
  • 1 plic gelatina
  • 4 linguri lapte
  • 2 linguri zahar pudra (sau mai mult, in functie de preferinte)
  • 2 nectarine sau piersic decojite taiate cubulete

Pentru decorat:

  • 4 nectarine 
  • 1 plic tort gelee transparent
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu iaurt si nectarine - Reteta numarul 100!!:

Pentru blat, maruntim biscuitii, ii amestecam cu zaharul pudra, esenta de migdale si untul topit.

Pe tava pe care vom pune tortul, asezam inelul detasabil al unei forme de tort, punem biscuitii si ii intindem cu lingura, astfel incat sa obtinem un aluat.

Punem tava la frigider, timp in care pregatim crema. Gelatina o punem in lapte sa se umfle.

Iaurturile le amestecam cu zaharul pudra, adaugam gelatina pe care in prealabil o topim cu grija.

Atentie, nu trebuie sa fiarba, doar sa fie calduta si lichida. Incorporam si frisca batuta si adaugam bucati de piersici sau nectarine.

Turnam toata crema si dam la frigider pentru 2 ore, dupa care punem deasupra fructele taiate feliute subtiri si turnam jeleul preparat conform instructiunilor de pe plic.

Mai lasam tortul 2 ore, dupa care indepartam inelul detasabil si servim cu mare pofta, alaturi de o cafeluta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt si nectarine - Reteta numarul 100!!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

mimmi 1

04.08.2011, 12:11

LUK 1

04.08.2011, 15:52

oau..arata super tortul..la cat mai multe retete delicioase

Criss 1

04.08.2011, 16:20

Dragele mele, va multumesc tuturor pentru comentarii si pentru sustinere.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema mascarpone si fructe